Met een uitvaart/begrafenisverzekering verzeker je de kosten van een uitvaart/begrafenis. Je kan hiervoor kiezen wanneer je er voor wil zorgen dat je nabestaanden niet jouw uitvaart/begrafenis moeten betalen. En daarna misschien wel met een schuld geconfronteerd worden.

Nabestaanden
Als een van je dierbaren overlijdt, dan ga je een zware tijd tegemoet. Er dient veel geregeld te worden. Wanneer je een uitvaart/begrafenisverzekering afsluit, draag je er zorg voor dat je nabestaanden zich in ieder geval niet druk hoeven te maken over je uitvaart/begrafenis.

De natura uitvaartverzekering verzekert een pakket aan diensten. Het verzorgen van de uitvaart/begrafenis wordt uit handen genomen van de nabestaanden.

De kapitaal uitvaartverzekering keert een vast bedrag uit. Hiermee kan de uitvaart/begrafenis betaald worden. Je nabestaanden moeten dan wel zelf de uitvaart verzorgen.

Sparen voor uitvaart
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf je uitvaart/begrafenis bij elkaar te sparen. Het nadeel hiervan is dat je op het moment van overlijden, misschien nog niet genoeg geld hebt gespaard.

Wat je doet, verzekeren of sparen, het doel is voorkomen dat je nabestaanden in financiële problemen komen. Een uitvaart/begrafenis kan een dure aangelegenheid zijn.

Meer weten?
Raadpleeg de kennisbank van Surplus voor meer tips of neem direct contact met mij op voor advies; uw vraag is welkom!

Met vriendelijke groet,